Oproep: Kwartiermaker zoekt boodschappers!

- Zoveel te ontdekken –

In het project ‘Uit jezelf in de Achterhoek’ is de doelstelling dat jongeren vanuit zichzelf zich gaan verdiepen in hun eigen identiteit, hun leefomgeving op het gebied van cultuur, geschiedenis, geografisch of taal. Dit doen we door hen op school uit te dagen tijdens kunst en creativiteitsonderwijs uit te dagen om creaties te maken die passen bij hun eigen omgeving. Het Rietveld College is hiermee aan de gang gegaan en nu zijn we op zoek naar andere scholen die deze uitdaging willen oppakken.    

Het project


Versterking van de regionale identiteit en trots zijn op waar je vandaan komt is waar het allemaal om draait. Wij bieden scholen de mogelijkheid om buiten hun school werk van leerlingen voor langer tijd – misschien wel voor eeuwig – te exposeren, te tonen, te beluisteren.

Footprint


Het leuke van deelname aan het project is dat er weer nieuwe geschiedenis gemaakt wordt. Daarom vragen we dat een onderdeel van opdrachten is dat leerlingen op één of andere manier hun ervaringen en of resultaten vastleggen. In video’s, foto’s, vlogs, blogs, geluidsfragmenten, tekeningen of op andere creatieve manieren. De uitingen kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om de beleving van de jeugd in toeristische producten in te brengen of ter promotie van de regio. Zo laat een ieder zijn footprint in de regio achter, ook al verlaat hij of zij die om elders te gaan studeren of werken. Het verhaal van vandaag wordt de geschiedenis van morgen en een klein stukje cultuur is weer geborgd.

Rietveld


Op het Rietveld College pakt men deze uitdaging op door de scholieren uit te dagen om creaties te ontwikkelen die juist een parodie zijn de eigen cultuur. Deze zullen in de uitewaarden tentoongesteld worden.


Contact


Weet u iemand va een school die buiten haar eigen schoolmuren wil denken? En die open staat om hun leerlingen uit te dagen om zich te verdiepen in de eigen cultuur?
Laat het ons alsjeblieft weten!

Fred van Schoonhoven – Projectleider ‘Uit jezelf in de Achterhoek’
Laura van der Linde – Coördinator uitvoering

Gegevens:
Telefoon: 0573 280772
Email: [email protected] / [email protected]

Datum Activiteit


Ga terug naar: Vandaag is het verleden van morgen