Meer projecten

Onderstaand gerealiseerde en lopende projecten in het kader van 'Structurele ouderenparticipatie'. Klik op de titel van het project in de tekst voor meer info.

De Grens vroeger en nu | Rekken

Leerlingen van groep 7 en 8 van OBS De Berkel en senioren uit Rekken duiken samen in de geschiedenis. Aan de hand van historisch fotomateriaal en nieuwe foto-opdrachten worden de lokale verhalen uitgewisseld. De resultaten zullen in een foto-expositie te zien zijn. Meer over dit project >

Communicatie vroeger en nu | Geesteren

Bij dit bijzondere project worden leerlingen van basisschool De Keikamp en senioren uit Geesteren samengebracht. Verbinding van de generaties is dit jaar een belangrijk onderwerp van de Kinderboekenweek. Het project “Communicatie vroeger en nu” sluit dan ook perfect aan bij het Kinderboekenweek-thema “Oma’s en opa’s, voor altijd jong!”. Meer over dit project >

'Ontmoeten' zorgt voor verbinding in Komrijweek | Winterswijk

Met de gedichten van Gerrit Komrij als uitgangspunt ontmoeten senioren uit Winterswijk en leerlingen van het Gerrit Komrij College elkaar op het GKC of bij Boogie Woogie. Samen nemen zij deel aan een drietal leuke en inspirerende activiteiten op het gebied van (literair)erfgoed, poëzie, beeldende kunst en  muziek o.l.v. vakbekwame docenten. Het project wordt afgesloten met een presentatie. Meer over dit project >

Tekenworkshop senioren - The Big Draw | Bredevoort

In de eerste week van november 2016 vindt het grote tekenfestival The Big Draw plaats in Bredevoort. Ter voorbereiding op dit festival worden er op vrijdag 7 en woensdag 19 oktober twee tekenworkshops voor senioren georganiseerd in Bredevoort. Senioren uit Bredevoort en Aalten worden van harte uitgenodigd deel te nemen. Opgeven is niet nodig.
Meer over dit project >

De school vroeger en nu | Winterswijk

Eind september 2016 start het Cultuur & Erfgoedpact Achterhoek een nieuw project in Winterswijk. Binnen het thema “De school vroeger en nu” wordt samengewerkt door leerlingen en docenten van cbs De Bataaf, senioren van woonzorgcentrum De Pelkwijk, Vereniging Het Museum en museum De Scheper in Eibergen.
Meer over dit project >

De school vroeger en nu | Meddo (Winterswijk) 

Begin oktober 2016 start dit project ook in Meddo. Binnen het thema “De school vroeger en nu” wordt samengewerkt door leerlingen en docenten van basisschool 't Kempken en senioren uit Meddo. Het project sluit prachtig aan bij de Kinderboekenweek (okt 2016) met als thema: ‘Oma’s en opa’s, voor altijd jong!’.
Meer over dit project >

Dinxperlo – Suderwick vroeger en nu | Dinxperlo

Op donderdag 22 september 2016 start het fotografie project  'Dinxperlo – Suderwick vroeger en nu'. Aan dit project wordt deelgenomen door senioren van woonzorgcentrum Careaz Dr. Jenny en de dagopvang, senioren van Heimatverein Suderwick en leerlingen en docenten van twee groepen 8 van basisschool De Bosmark in Dinxperlo.
Meer over dit project >

Boerengoed | Lintelo

Zo is bijvoorbeeld in 2015, in de buurtschap Lintelo een project 'Boerengoed' geweest, waarbij het Kulturhus, de Stichting Boerengoed en basisschool De Klimop de handen ineengeslagen hebben. Boerengoed, gespecialiseerd in cultuurhistorische zaken op het gebied van landbouw, laat de kinderen kennis maken met oude werktuigen, de kinderen verwerken hun ervaringen in een beeldend werk of een voorstelling en vervolgens worden de (groot)ouders van de kinderen uitgenodigd het werk te komen bekijken.

De Berkel in Beeld | Eibergen

In september 2015 zijn we gestart met 'De Berkel in Beeld'. Binnen het thema “De Berkel vroeger en nu” wordt samengewerkt door de Menno ter Braakschool, museum De Scheper en zorginstelling De Meergaarden (Livio). Er worden o.a. fotografie-lessen verzorgd en er wordt op de Berkel gevaren om daar beelden te schieten die vervolgens geëxposeerd zullen worden bij zorginstelling De Meergaarden. Lees hier meer over dit project.

Steenrijk | Zwolle

In maart 2016 wordt gestart met 'Steenrijk' in buurtschap Zwolle bij Groenlo. Er wordt samengewerkt door leerlingen van de Ludgerusschool, de senioren van de Zwolse Soos en museum de Scheper in Eibergen. Het thema is 'De Leemputten', uitgegroeid tot een prachtig stukje erfgoed. Lees hier meer over dit project.

Het verleden van Groenlo | Groenlo

Begin 2016 is ook gestart met 'Groenlo in het verleden'. In dit foto-project worden bewoners van zorgcentrum De Molenberg (Stichting Zorgcombinatie Marga Klompé) en studenten van het Graafschapcollege (studierichting Medewerker Maatschappelijke Zorg) met elkaar verbonden. Lees hier meer over dit project.
Ga terug naar: Je wilt het vuurtje brandende houden