De verhalentelefoon

De 'verhalentelefoon' Luisteren in je leunstoel is een nieuw project van Lang Leve Kunst en Naoberschap. Het is ontwikkeld in samenspraak met Kruiswerk Achterhoek. Voorleesvrijwilligers lezen korte verhalen en gedichten voor aan ouderen. Door enkel te hoeven luisteren, kunnen ouderen voor even verdwijnen uit het leven van alledag en genieten van de wereld van het woord. In april zijn we gestart met een pilot, en deze wordt nu verlengd! Iedere maandagmiddag zitten we klaar om de deelnemende ouderen op te bellen en een kort verhaal voor te lezen. We hebben verschillende verhalen achter de hand, maar de luisteraars kunnen ook een eigen inbreng doen.

Het project is verlengd tot en met, in ieder geval, 27 juni 2016. Afhankelijk van het animo gaan we er nog langer mee door!

De deelnemers worden iedere maandagmiddag tussen 15.00 uur en 17.00 uur gebeld en krijgen dan een verhaal voorgelezen. Het voorlezen duurt ongeveer een kwartier. Welk verhaal wordt voorgelezen, wordt in overleg bepaald. Er zijn voor de luisteraars geen kosten aan verbonden. Iedere luisteraar geeft naast zijn eigen telefoonnummer ook een telefoonnummer van een contactpersoon door, die gebeld kan worden voor het geval de telefoon niet opgenomen wordt.Ga terug naar: Lang leve kunst en naoberschap, een voorbeeldproject voor het hele land