Buurttheater

Vorig jaar maakten veel ouderen in de Achterhoek al kennis met het Buurttheater, tijdens verschillende meedoesessies. Uit de deelnemende ouderen werd een productiegroep samengesteld. Zo ontstond een unieke en bijzondere productie door oud en jong, voor oud en jong, met als titel Oma is kwijt. In deze voorstelling was Jet haar oma kwijt, terwijl oma zou komen kijken naar de musical waar ze in speelde. Samen met haar vrienden ging ze op zoek naar een nieuwe oma die naar haar optreden kon komen kijken.

Dit seizoen wordt ‘Braaf of Stout’ gespeeld:

Braaf of Stout

Voor de één was een zeven voor gedrag en vlijt op het rapport vanwege te veel kletsen wel zo’n beetje het stoutste wat ze in hun jeugd hadden gedaan. Voor de ander het ontvluchten van het ouderlijk huis via de regenpijp. Ongehoorzaam wezen, een hand vol pruimen stelen of praten tijdens het eten? ‘Dat dééd je niet!’
Deze voorstelling is een tweeluik en wordt wederom gespeeld door jongeren en ouderen samen. Het stuk is gebaseerd op waargebeurde verhalen van ouderen uit de regio: Welk kattenkwaad haalden de mensen toen uit? Wat was vroeger ‘goed’ en ‘fout’ en hoe wordt daar nu tegenaan gekeken?

De opvoering van het eerste deel vond plaats op zondag 17 januari, en werd gespeeld op de plaatsen waar ook de verhalen werden verzameld: Loil, Varsseveld en Doetinchem.
Het tweede deel van het tweeluik, ‘Braaf’, wordt op 17 april gespeeld, op de volgende locaties:
11.00u  Gaanderen        Het Nieuwe Pelgrim
13.30u  Hengelo           De Bleijke
15.30u  Doetinchem      Schavenweide
 
Op 28 mei is er nog een voorstelling van beide delen van het tweeluik samen.
Deze voorstelling zal plaatsvinden op de Gruitpoort.


Buurttheater is een van de grotere projecten van Lang Leve Kunst, in samenwerking met Muziektheaterschool GRID. De productie en regie is in handen van Carina Numan en Boaz Boele.Ga terug naar: Lang leve kunst en naoberschap, een voorbeeldproject voor het hele land