'Leer bewerken' - na succes 2015, 2e editie

De eerste editie van 'Leer bewerken' was voor alle scholen in Lichtenvoorde. De tweede editie wordt ingezet op alle scholen rondom Lichtenvoorde. Net als bij de eerste editie starten de leerlingen dit project met een rondleiding en workshop bij Rompa Tanneries. Ook zal er dit schooljaar gestart worden met het Leervolgsysteem binnen het erfgoed Kunstproject ‘Leer bewerken voor kinderen’ voor alle kinderen van de basisscholen.
In een aantal lessen op de scholen staat Rompa Tanneries telkens weer centraal. Deze lessen zijn geheel voorbereid door de kunstenaar en worden gegeven door de leerkracht zelf m.b.v. een ‘leskist’.

U moet zich hierbij voorstellen dat de kinderen van groep 0/1 en 2 al een eerste kennismaking krijgen met het materiaal leer, voelen en ondervinden staat hierbij centraal.

Per leeftijdsgroep op de basisschool wordt de verdieping en kennis m.b.t. leer opgebouwd. Uiteindelijk in groep 7/8 komen de kinderen werkelijk in het bedrijf, doen onderzoek en verdiepen zich in het werken met leer. Van waaruit unieke leer kunstwerken ontstaan. 


Deelnemende scholen:

  • St. Antoniusschool Lievelde
  • St. Theresiaschool Marienvelde
  • St. Antioniusschool Vraagender
  • St. Jozefschool Zieuwent
  • St. Canissiusschool Harreveld

Coördinatie/ beeldend kunstenaar:
Berna Bonekamp


Opening tentoonstelling:
Vrijdag 23 september11.00 uur bij Den Diek in Lichtenvoorde.
Ga terug naar: Interessante historie leidt tot mooi toekomstperspectief