Het mooiste is wat er om je heen gebeurt

Cultuurzomer Achterhoek brengt de diversiteit van wat de Achterhoek cultureel te bieden heeft in kaart. Rijp en groen, groot en klein, cultureel en volks, muziek en poëzie, werelds en regionaal: het mag er allemaal zijn.

In de zomer van 2016 barst het in de Achterhoek weer van de culturele evenementen! Niet alleen in de grote steden, maar ook in de kleinere dorpen bruist het. Evenementen voor de Achterhoekers, maar zeker ook voor de bezoekers van de regio. De Achterhoek heeft een brede waaier aan cultuur te bieden; voor jong tot oud is er van alles te beleven. Van Mondriaan tot aan de Zwarte Cross en ook het beste muziekevenement van Gelderland, Reurpop, vindt in de Achterhoek plaats. Ook zijn er literaire bijeenkomsten, toneel, culinaire evenementen en streekvoorstellingen te bezoeken. Een aantal van de evenementen staat in het teken van het 'Achterhoeks Boerenland'. En niet onbelangrijk; voor de kinderen is er ook van alles te beleven, te leren en te doen. IJzer smeden, een kindervoorstelling bezoeken, een creatieve workshop doen of lekker met je ouders naar een van de vele leuke festivals. 

In het magazine vindt u een overzicht van de evenementen. Kijkt u voor actuele informatie ook op www.cultuurzomerachterhoek.nl


Wijzigingen vanaf 2016

Vanaf 1 januari 2016 zal de organisatie en coördinatie van de Cultuurzomer Achterhoek worden vervuld door een projectgroep bestaande uit Achterhoek Toerisme (coördinatie), Achterhoek Nieuws (communicatiemiddelen offline en online) en Studio Nieuwe Weide (vormgeving). Het Cultuur- en Erfgoedpact Achterhoek levert een bijdrage aan dit project. Momenteel wordt er hard gewerkt aan het samenstellen van een prachtlijst met evenementen, en het realiseren van de krant en een nieuw website die op alle soorten schermen te zien is. Half mei zal de krant als bijlage bij de huis-aan-huis-bladen in de deelnemende gemeentes verschijnen.

Coördinerende functie
Achterhoek Toerisme vervult zoals hierboven genoemd de coördinerende functie voor de Cultuurzomer. Dat gebeurt in de persoon van Liesbeth Schepers.Volgend project >