Mijmerroute en app 'Korte Rokjes, Dubbele Stiksels'

Start van de route is in het hartje van Aalten. Via de app word je geleid langs mooie plekjes die te maken hebben met de textielindustrie van vroeger. Doordat er helaas weinig tastbaars meer over is van deze historie, hebben wij het medium film gebruikt om het weer tot leven te wekken. Op plaatsen die er toe doen, of een plek die gewoon mooi is, is er de mogelijkheid één van de veertien filmpjes te bekijken.

Je stapt als het ware in het leven van Eva en Willem. Je ziet hoe ze als kleine kinderen al in de fabriek van textielindustrieel Driessen gaan werken. Je leeft mee hoe Doortje, de vriendin van Eva, worstelt met haar gevoelens rondom de liefde die Eva en Willem voor elkaar gaan voelen en hoe dat uiteindelijk bijna tot een breuk in de vriendschap komt.

Van dichtbij, door de ogen van deze bijzondere personages, maak je mee hoe de stoomspinnerij van Driessen afbrandt, de fabriek nét niet wordt gebombardeerd en uiteindelijk met Marschall-hulp weer gaat floreren. Via de alledaagse werkelijkheid maak je deel uit van het leven van de mensen wiens hele leven heeft gedraaid om en met de textielindustrie van Aalten.

Vanaf half juli 2015 te downloaden op uw smartphone of tablet via route TourtoDo, code 2271, ‘Korte Rokjes, Dubbele Stiksels’.

// Kyra Broshuis, journalist, liep de historische wandeling door Aalten. Lees hier haar verhaal >

Onderstaand een impressie van de film: