Educatie kunstproject 'Leer bewerken voor kinderen'

De kinderen uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen in Lichtenvoorde hebben een rondleiding gehad bij Rompa Tanneries met daarbij een uitleg over de geschiedenis, heden en visie van het bedrijf. Hierdoor kregen de kinderen kennis van het productieproces van leer. Vervolgens zijn de kinderen zelf aan de slag gegaan in de workshop Leer bewerken voor kinderen. Dit alles stond onder leiding van kunstenares Berna Bonekamp.

Voorbereiding begon al op school
Het erfgoed kunstproject “Leer bewerken voor kinderen” bevatte ook een LEERvolgsysteem voor alle kinderen van de basisscholen. In deze voorbereidende lessen op de scholen stond Rompa Tanneries telkens centraal. Deze lessen zijn geheel voorbereid door de kunstenares en werden gegeven door de leerkracht zelf.

Verdieping - onderzoek
Per leeftijdsgroep op de basisschool werd de verdieping en kennis m.b.t. leer opgebouwd. De leerlingen uit groep 7 en 8 zijn werkelijk in het bedrijf geweest, hebben onderzoek gedaan en zich verdiept in het werken met leer. Van waaruit unieke leer kunstwerken zijn ontstaan.

Eigen product van leer maken
Tijdens de workshop ‘ Leer bewerken voor kinderen’, zijn de kinderen aan de slag gegaan met leer. Dit stoere, duurzame materiaal is op velerlei manieren te gebruiken. In deze workshop werd er in korte tijd een prachtig product van leer gemaakt. Het leer wat gebruikt is kwam van de fabriek Rompa Tanneries in Lichtenvoorde.

Van het leer zijn tasjes, portemonnees, armbandjes, sleutelhangers, beursjes, buideltjes, dieren of fantasieobjecten gemaakt. De resultaten zijn nog tot 11 oktober te bewonderen bij Sociaal Cultureel Centrum Den Diek in Lichtenvoorde.